Geschiedenis

 

Het gezicht achter het bedrijf
De firma 'Eurotechnox bvba' uit Halen werd begin 1994 als faillissement overgekocht door de heer Larminier Martin. De oorspronkelijke oprichters hadden (te) zwaar geïnvesteerd in het machinepark en besloten om de zaak van de hand te doen. Langzaamaan werd het bedrijf weer heropgebouwd en werd er weer geïnvesteerd in het machinepark. In 2006 nam zijn zoon Kenny de zaak over en werd de naamsverandering naar "Multinox" doorgevoerd.

Ligging & gebouwen
In 1997 werd er op het industrieterrein 'Daelemveld' te Herk-de-stad een nieuwbouw geplaatst van ongeveer 1000m². Deze oppervlakte bleek in 2000 al te klein te zijn, dus werd er uitgebreid tot 1500m². Eind 2003 was ook deze oppervlakte onvoldoende om de produktie vlot te laten verlopen, dus werd er in 2004 weer uitgebreid tot een 3000-tal vierkante meter productie-oppervlakte. In juni 2011 werd wegens chronisch plaatsgebrek een gebouw van een van onze buren opgekocht.

Machinepark
De 2 CNC machines waar het bedrijf in 1994 mee werkte vormden de basis van onze gedachtengang qua investeren in ons machinepark: betrouwbaarheid & flexibiliteit voorop. Waarschijnlijk is die betrouwbaarheid meteen de reden waarom 1 van deze 2 machines nog steeds actief is in onze onderneming. Het machinepark werd reeds meerdere malen uitgebreid met de modernste machines, zoals de HFP-plooibanken van 2.5 & 4 meter, de EM-ponsmachine van Amada en een geautomatiseerde laser van Trumpf. In 2010 investeerden we opnieuw in een guillotineschaar van 4-meter tot 8.0mm snijdikte & een plooibank van 4 meter & 220 ton. In 2013 kwam er een lasrobot bij die zowel MIG- als TIG-toepassingen aankan.

Afzet
Per jaar verwerken we 600 à 700 ton staalprodukten, en dit enkel in dun plaatstaal. Ondanks de hoge staalprijzen beschikken wij constant over een stock van ongeveer 300 ton aan plaatstaal, aluminium, galva en verschillende inox-soorten om flexibel te werken en spoedig aan de vraag van onze klanten te kunnen beantwoorden.